huisverkopenmetnhg

NHG EN MAKELAARSKOSTENVeel mensen zitten met hun handen in het haar omdat ze hun huis wel willen verkopen, maar de makelaarskosten niet kunnen betalen. Als er een verlies optreedt is er geen overwaarde om de makelaar mee te betalen. En vaak vraagt de makelaar om een betaling vooraf in verband met marketing- of advertentiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen, vooral als je al krap zit.

Als je NHG hebt en je moet met een verlies verkopen, dan worden de makelaarskosten meegenomen in de verliesdeclaratie. Ofwel; jouw makelaarskosten worden betaald door NHG. Zo weet de makelaar zeker dat hij niet voor niets hoeft te werken en heb jij niet de zorg dat je enkele duizenden euro’s ergens vandaan moet halen. De betaling gebeurt na verkoop van het huis, bij het passeren van de akte bij de notaris.

Toch zijn er veel makelaars die een voorschot willen, of die willen dat je de courtage uit eigen middelen betaalt. De NHG regels zijn niet bij alle makelaars bekend en met name in deze moeilijke economische tijden wil men graag zekerheid over betaling. In dit geval kun je de makelaar altijd doorverwijzen naar de NHG, zodat hij voor zichzelf kan informeren over betaling.

Als je hier vragen over hebt kunnen wij je helpen, waar dan ook in Nederland. Als je jouw huis nog moet verkopen, dan kunnen wij zorgen voor de verkoop en de afhandeling van het NHG traject. Ook als je huis al verkocht is en je weet niet hoe je nu verder moet dan kunnen we je helpen. Elke week krijgen we aanvragen van mensen die hun huis met NHG hebben verkocht, maar niet weten met wie ze contact op moeten nemen voor het vervolgtraject. Doe een gratis en vrijblijvende aanvraag en we helpen je verder.

 

Reactie plaatsen