huisverkopenmetnhg

NHG EN RELATIEBREUK

Een relatiebreuk is de meest voorkomende reden om gebruik te maken van NHG. Het woord relatiebreuk moet je in een breed verband zien. De NHG omschrijft het als: “echtscheiding, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of beëindiging van een duurzaam samenwonen.”

Een relatiebreuk (of relatie beëindiging) is één van de redenen die aanleiding kan geven tot finale kwijting van de restschuld. Er staat heel bewust ‘aanleiding kan geven’, want het is niet het enige criterium.

Behalve de oorzaak is het ook van belang om volledige medewerking te hebben betracht bij de verkoop. Dat betekent in praktijk dat de woning onderhands verkocht moet worden. Meestal gebeurt dit door een makelaar.

De geldverstrekker zal na een bod van een koper een taxatie laten uitvoeren om te controleren of de waarde acceptabel is. Wanneer dit zo is staan de lichten op groen om verder te gaan.

Als je deze situatie goed aanpakt en te goeder trouw bent zal een relatiebreuk aanleiding zijn voor de NHG om over te gaan tot finale kwijting. Natuurlijk is deze beschrijving sterk vereenvoudigd. Er moeten tenslotte nogal wat stukken worden aangeleverd om de verliesdeclaratie compleet te maken en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn, doe dan een aanvraag op deze pagina. Je krijgt dan gratis meer informatie over jouw mogelijkheden. Als we je kunnen helpen, dan vertellen we dat. Als we je niet kunnen helpen, dan geven we je tips over hoe je het beste met de situatie kunt omgaan. Plus, als we het NHG traject succesvol af kunnen ronden, dan kost het jou als woningeigenaar niks.

Reactie plaatsen