NHG En Restschuld

ACHTERSTANDEN EN NHG

Je kunt de hypotheek niet meer opbrengen. De achterstand wordt elke maand groter. Je hebt NHG, maar je weet niet wat de gevolgen zijn als dit zo doorgaat.

Waarschijnlijk ben je al eens gebeld door afdeling Bijzonder Beheer van je bank. Vaak ervaren mensen dit als negatief, omdat er wordt aangedrongen op een betaling, maar er wordt geen oplossing geboden voor het probleem. Mensen die bij ons terecht komen zijn soms al geconfronteerd met de instelling: “u moet gewoon betalen en niet zo moeilijk doen. Hoe u het doet interesseert ons niet”. Het gebeurt gelukkig niet altijd, maar regelmatig horen we verhalen van mensen die onder druk zijn gezet. Daarom is het goed om te weten hoe je nu verder moet gaan.

De eerste stap is de situatie bekijken.

Is de kans groot dat je op korte termijn in gaat lopen? Zo ja, communiceer dit richting bank.

Zo nee, dan is het tijd om het heft in eigen handen te nemen.

De NHG heeft meerdere opties samengesteld voor deze situatie. Soms is verkoop de beste mogelijkheid, andere keren is woningbehoud wel mogelijk. Wil je meer weten over de mogelijkheden daarvoor, kijk dan op dit artikel over de NHG haircut.

Kun je niet inlopen en is woningbehoud niet realistisch. Dan is het dus zaak om er alles aan te doen om het huis verkocht te krijgen voor de maximale waarde. Natuurlijk krijg je dan te maken met een restschuld, maar het is jouw verantwoordelijkheid als woningeigenaar om de schulden zoveel mogelijk te beperken. Het laatste wat je dan moet willen is een executieverkoop. Gelukkig komen die steeds minder vaak voor en doen zowel bank en NHG er alles aan om een onderhandse verkoop mogelijk te maken. Ondanks de slechte markt zijn er nog altijd mogelijkheden om je woning op korte termijn te verkopen. Als je meer wilt weten over het onderwerp van restschuld en NHG, kijk dan op de overzichtspagina: http://huisverkopenmetverlies.nl/verlies-en-nhg

Juist daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen en hulp in te roepen. Hoe langer je hiermee wacht, hoe groter de problemen worden. Het is mogelijk om op korte termijn resultaten te boeken en biedingen te krijgen voor je huis, zodat je verder kunt met je leven. Als je wilt weten of we jou kunnen helpen, doe dan een vrijblijvende, gratis aanvraag voor meer informatie.

Reactie plaatsen