huisverkopenmetnhg

NHG EN PSYCHOLOGISCHE REDENEN

Een huis verkopen doe je niet altijd omdat je het leuk vindt. Redenen zoals een burn-out of een depressie komen regelmatig voor. De reden kan hem in allerlei zaken zitten. Niet kunnen wennen aan een huis, wijk of omgeving, moeilijkheden op je werk, moeilijkheden in de privé sfeer… het kunnen allemaal redenen zijn die een diepe uitwerking kunnen hebben op je psychologische gesteldheid.


Als je met een schuld moet verkopen vanwege psychologische redenen is er een kans dat de NHG besluit tot een volledige kwijtschelding van je restschuld. Als je naar de mogelijkheden wilt kijken, dan zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

Het spreekt bijvoorbeeld voor zichzelf dat je een bewijs moet hebben dat je daadwerkelijk hulp hebt gezocht of behandelingen hebt ondergaan.

Het betekent niet dat je een gigantisch dossier hoeft op te bouwen. Het betekent alleen dat je moet kunnen aantonen dat je daadwerkelijk hebt gewerkt aan het probleem en dat je vanwege psychologische redenen je woning moet verkopen.

Als je dit kunt aantonen, dan kan de NHG besluiten dat jouw verkoop valt binnen het criterium van niet-verwijtbare oorzaken. Dat is de eerste stap op weg naar een mogelijke kwijtschelding van de restschuld.

Omdat er zoveel verschillende psychologische oorzaken kunnen zijn voor de verkoop van een huis is het hier niet mogelijk om een complete lijst te publiceren van mogelijke oorzaken. Deze situaties moeten van geval tot geval worden bekeken. Met name op psychologisch vlak is het moeilijk een lijn te trekken en aan te geven wat er binnen valt en wat er buiten valt. Hiervoor hebben we meer details nodig over jouw situatie.

Als jij je afvraagt of je onder deze noemer valt kun je een gratis, vrijblijvende aanvraag doen. Wij beoordelen jouw situatie en laten je weten hoe de slagingskans eruitziet. Je kunt hier je aanvraag doen: 

 

Reactie plaatsen