oplevering

NA NHG KWIJTSCHELDING NIEUWE HYPOTHEEK

Een van de minst begrepen factoren rondom NHG is het wel of niet kunnen verkrijgen van een hypotheek als je gebruik hebt gemaakt van de mogelijkheid tot finale kwijting. Het standaard antwoord dat je zult krijgen is; Nee – het is niet mogelijk. Maar als je de NHG regels zelf leest, dan kom je dit tegen:

“Als u van Nationale Hypotheek Garantie een schriftelijke verklaring heeft ontvangen dat uw restschuld is kwijtgescholden, levert de BKR-registratie in principe geen problemen op bij het afsluiten van een nieuwe hypothecaire lening met Nationale Hypotheek Garantie. In sommige gevallen hanteert een hypotheekverstrekker zijn eigen regels.”

Dat geeft weer moed. Maar waarom zegt je hypotheekadviseur dan dat het onmogelijk is?

Simpel; banken hanteren hun eigen acceptatieregels. En 9 van de 10 keer is het onmogelijk om met een BKR-2 codering een hypotheek af te sluiten. Het mag wel van de NHG, maar het mag vaak niet van de bank waar jij je hypotheek aanvraagt.

Is het dan onmogelijk? Nee. Het kan wel degelijk en we hebben in het verleden meerdere malen een hypothecaire financiering kunnen realiseren voor klanten die in het verleden gedwongen hun woning met verlies hebben moeten verkopen.

1 van de harde voorwaarden is wel dat je nieuwe hypotheek weer met NHG wordt afgesloten. Hij moet dus qua bedrag binnen de huidige NHG normen vallen. Is dit het geval, dan begint het proces van de hypotheek rondkrijgen.

Als je wilt weten of dit ook mogelijk is in jouw situatie, doe dan een gratis, vrijblijvende aanvraag. Je krijgt dan snel te horen of er kansen zijn voor jou. We hebben al eerder gewerkt met mensen die finale kwijting voor de restschuld kregen en daarna gewoon nog een hypotheek konden afsluiten, dus laat je niet wijsmaken dat het onmogelijk is. Het allerbelangrijkste dat je moet onthouden is dat elk NHG restschuld traject in stappen moet verlopen die allemaal genomen worden, zodat je niet straks met een probleem wordt geconfronteerd als je iets hebt overgeslagen.

 

Reactie plaatsen