NHG En Restschuld

NHG EN WERKLOOSHEID

Het gebeurt steeds meer mensen; je raakt je baan kwijt. Of je krijgt minder uren, of een mindere functie. Naast het feit dat je wordt geconfronteerd met de stress van je werk, kan het ook zo zijn dat je gedwongen wordt je huis te verkopen.

In die situatie is het een geluk bij een ongeluk als je NHG bij je hypotheek hebt. Het geeft je zekerheid en een vangnet.

Werkloosheid is één van de redenen die aanleiding kan geven tot finale kwijting van de restschuld. Dat is 1 zorg minder als je geen andere keus hebt dan je huis te verkopen. Maar let op: er staat heel bewust ‘aanleiding kan geven’, want het is niet het enige criterium.

Behalve de oorzaak is het ook van belang om volledige medewerking te hebben betracht bij de verkoop. Dat betekent in praktijk dat de woning onderhands verkocht moet worden. Meestal gebeurt dit door een makelaar.

De geldverstrekker zal na een bod van een koper een taxatie laten uitvoeren om te controleren of de waarde acceptabel is. Wanneer dit zo is staan de lichten op groen om verder te gaan.

Als je deze situatie goed aanpakt en te goeder trouw bent zal werkloosheid of inkomensverlies aanleiding zijn voor de NHG om over te gaan tot finale kwijting. Natuurlijk is deze beschrijving sterk vereenvoudigd. Er moeten tenslotte nogal wat stukken worden aangeleverd om de verliesdeclaratie compleet te maken en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn, doe dan een aanvraag op deze pagina:

Je krijgt dan gratis meer informatie over jouw mogelijkheden. Als we je kunnen helpen, dan vertellen we dat. Als we je niet kunnen helpen, dan geven we je tips over hoe je het beste met de situatie kunt omgaan. Plus, als we het NHG traject succesvol af kunnen ronden, dan kost het jou als woningeigenaar niks.

 

Reactie plaatsen