hoelang bedenktijd heb je indien nodig?

REGELING TREFFEN MET NHG

Wanneer je een restschuld hebt bij de verkoop van je huis en je wilt gebruikmaken van de NHG, dan zijn er 2 opties. Ofwel; de oorzaak van de verkoop is niet verwijtbaar. Ofwel de oorzaak is wél verwijtbaar.

Over de niet verwijtbare oorzaken schreven we al meer in dit artikel: niet-verwijtbare oorzaken NHG.

Verwijtbare oorzaken zijn bijvoorbeeld:

  • Dubbele lasten
  • Groter Wonen
  • Kindje erbij waardoor je groter moet gaan wonen

Allemaal prima redenen om te verhuizen. Maar het zijn geen dwingende redenen voor verkoop met een restschuld. Daarom zal de NHG niet overgaan tot kwijtschelding van de restschuld.

Veel mensen zitten nu ‘gevangen’ in hun huis. Als je met een restschuld opgezadeld wordt bij verkoop kun je geen nieuwe hypotheek krijgen. Gelukkig is er wel iets dat je kunt doen.

Als je namelijk in een van die situaties een verlies lijdt is het mogelijk om een regeling te treffen met de NHG. Je zult hierover niet snel iets tegenkomen op internetfora of de site van de NHG. De regelingen die getroffen worden verschillen namelijk per situatie en per persoon. Maar het wordt wel degelijk gedaan.

Omdat we jouw situatie niet kennen is het moeilijk om een concreet voorbeeld op te stellen. Als je meer informatie hierover wilt, dan is het mogelijk om een gratis, vrijblijvende aanvraag te doen. We bekijken jouw situatie en kijken welke kansen er voor jou bestaan. Zo kunnen we ook aangeven wat in jouw situatie de meest waarschijnlijke oplossing is.


Reactie plaatsen