fouten na de verkoop

WANNEER KEERT NHG NIET UIT

Op deze site vind je ontzettend veel informatie over redenen voor uitkering door de NHG. Maar wat net zo belangrijk is; wanneer keert de NHG niet uit?”

De belangrijkste redenen zijn een te lage opbrengst voor de woning of het niet meewerken aan het verkoopproces. Soms proberen mensen hun huis aan een opkoper te verkopen voor een veel te laag bedrag. Of ze proberen de hulp in te roepen van familieleden om de woning zo goedkoop mogelijk aan te kopen.

Als dat gebeurt is het verlies groter dan het eigenlijk zou moeten zijn. De kans is dan ook groot dat de NHG op basis van een uitgevoerde taxatie zal besluiten om niet uit te keren en de verliesdeclaratie af te wijzen.

Datzelfde gaat op als je bijvoorbeeld je huis ontzettend laat verpauperen of niemand binnenlaat om te bezichtigen. Als je de boel actief tegenwerkt kan niet de maximale opbrengst worden gehaald en zal de NHG voldoende redenen hebben om de declaratie af te wijzen.

Andere redenen zijn de zogenaamde bijzondere constateringen. Hierbij moet je denken aan overtreding van de wet of de afspraken in de hypotheekakte. Als je bijvoorbeeld zonder toestemming van je hypotheekverstrekker jouw huis verhuurd en ze komen erachter, dan mogen ze de hypothecaire lening opeisen. Gebeurt dit en moet je daarom met een verlies verkopen, dan volgt geen kwijtschelding van de NHG.

Ook als je een wietplantage in je huis maakt en als gevolg daarvan het huis moet verkopen, dan draai je zelf voor het verlies op.

Als je meewerkt aan de verkoop heb je normaal gezien geen reden om je zorgen te maken. Wil je weten of dit opgaat voor jouw situatie, doe dan een aanvraag en we geven je gratis en vrijblijvend een analyse van jouw situatie.

 

Reactie plaatsen